KOKYBĖS

KOKYBĖS POLITIKA

KOKYBĖS IR MAISTO SAUGOS POLITIKA
2024 01 03
Įmonės vadovybė įsipareigoja įmonės veikloje taikyti tarptautinio maisto saugos (IFS) reikalavimus.
• Užtikrinti, kad apie politiką ir politikos nuostatų taikymą praktikoje, būtų įtraukiami visų padalinių atsakingi darbuotojai,
• Įgyvendinti maisto saugos kultūrą visoje produktų gamybos grandinėje, didinant darbuotojų informuotumą apie maisto saugos ir higienos svarbą bei maisto saugos pavojus. Užtikrinti efektyvią įmonės darbuotojų komunikaciją visose srityse bei lygmenyse.
• Tarpusavio pagarbos, tinkamo etiško elgesio, asmeninių atsakomybių už kokybę ir maisto saugą skatinimas kolektyve.
• Skirti išteklius nustatytų tikslų įvykdymui, kokybės ir maisto saugos užtikrinimui / infrastruktūros gerinimui bei korekcinių veiksmų įgyvendinimui, išvengiant neatitikčių,
• Sudaryti sąlygas saugių ir kokybiškų produktų gamybai, jų atitikimą teisiniams aktams bei patvirtintoms specifikacijoms. Užtikrinti energijos suvartojimo mažinimą.
• Užtikrinti sistemingą bendrovės darbuotojų mokymą ir jų kvalifikacijos kėlimą,
• Užtikrinti kiekvieno darbuotojo atsakomybę už gaminamų ir pagamintų produktų saugą ir kokybę. Informuoti visų sričių darbuotojus apie jų atsakomybę.
• Užtikrinti, kad taikant RVASVT HACCP sistemą ir kitas valdymo priemones, būtų sudaromos sąlygos gaminti ir tiekti į rinką saugius ir kokybiškus produktus.
• Analizuoti vartotojų / užsakovų atsiliepimus apie gaminamus produktus.
• Užtikrinti gaminamų produktų atitiktį maisto saugos ir kokybės reikalavimams, teisės aktams, bei patvirtintoms specifikacijoms,
• Užtikrinti vartotojų poreikius gaminant saugius ir kokybiškus produktus,
• Suteikti sąlygas darbuotojams kokybiškai dirbti, užtikrinant socialines garantijas, savitarpio atmosferą, etišką elgesį, darbuotojų tarpusavio pagarbą,
• Užtikrinti tiekiamų žaliavų, medžiagų kokybės kontrolę, jų atitiktį patvirtintoms specifikacijoms, deklaracijoms bei teisės aktams,
• Užtikrinti politikos nuostatų taikymą praktikoje, įtraukiant visų padalinių atsakingus darbuotojus,
• Prižiūrėti ir nuolat tobulinti kokybės ir maisto saugos vadybos sistemą,
• Užtikrinti įmonės veiklos tvarumą, ir tęstinumą, skatinant tausojantį požiūrį į aplinką. Tvariai naudoti gamtinius, energetinius išteklius, atsakingai tvarkyti atliekas.
• Užtikrinti, kad informacija susijusi su maisto sauga, produktų kokybe, autentiškumu, veiksmingumu būtų laiku pranešama atitinkamam personalui.
• Užtikrinti gaunamų žaliavų ir pakuotės kokybę, klastojimo ir falsifikavimo prevenciją, nuolat vertinant žaliavos ir pakuotės atitikimą reikalavimams, jų autentiškumą ir teisėtumą.
• Nuolat kelti darbuotojų kvalifikaciją, skatinti jų įsitraukimą į veiklos gerinimą, naujinant žinias kokybės vadybos ir maisto saugos klausimais.
• Glaudžiai bendradarbiauti su tiekėjais / paslaugų teikėjais ir partneriais.
• Užtikrinti, kad Aukščiausioji vadovybė palaikytų įmonės politiką.

Dizainas be pavadinimo