KOKYBĖS
KOKYBĖS POLITIKA
KOKYBĖS IR MAISTO SAUGOS POLITIKA | 2024 01 03
Įmonės vadovybė įsipareigoja įmonės veikloje taikyti tarptautinio maisto saugos (IFS) reikalavimus.
- Užtikrinti, kad apie politiką ir politikos nuostatų taikymą praktikoje, būtų įtraukiami visų padalinių atsakingi darbuotojai.
- Įgyvendinti maisto saugos kultūrą visoje produktų gamybos grandinėje, didinant darbuotojų informuotumą apie maisto saugos ir higienos svarbą bei maisto saugos pavojus.
- Užtikrinti efektyvią įmonės darbuotojų komunikaciją visose srityse bei lygmenyse.
- Tarpusavio pagarbos, tinkamo etiško elgesio, asmeninių atsakomybių už kokybę ir maisto saugą skatinimas kolektyve.
- Skirti išteklius nustatytų tikslų įvykdymui, kokybės ir maisto saugos užtikrinimui / infrastruktūros gerinimui bei korekcinių veiksmų įgyvendinimui, išvengiant neatitikčių.
- Sudaryti sąlygas saugių ir kokybiškų produktų gamybai, jų atitikimą teisiniams aktams bei patvirtintoms specifikacijoms. Užtikrinti energijos suvartojimo mažinimą.
- Užtikrinti sistemingą bendrovės darbuotojų mokymą ir jų kvalifikacijos kėlimą.
- Užtikrinti kiekvieno darbuotojo atsakomybę už gaminamų ir pagamintų produktų saugą ir kokybę. Informuoti visų sričių darbuotojus apie jų atsakomybę.
- Užtikrinti, kad taikant RVASVT HACCP sistemą ir kitas valdymo priemones, būtų sudaromos sąlygos gaminti ir tiekti į rinką saugius ir kokybiškus produktus.
- Analizuoti vartotojų / užsakovų atsiliepimus apie gaminamus produktus.
- Užtikrinti gaminamų produktų atitiktį maisto saugos ir kokybės reikalavimams, teisės aktams, bei patvirtintoms specifikacijoms.
- Užtikrinti vartotojų poreikius gaminant saugius ir kokybiškus produktus.
- Suteikti sąlygas darbuotojams kokybiškai dirbti, užtikrinant socialines garantijas, savitarpio atmosferą, etišką elgesį, darbuotojų tarpusavio pagarbą.
- Užtikrinti tiekiamų žaliavų, medžiagų kokybės kontrolę, jų atitiktį patvirtintoms specifikacijoms, deklaracijoms bei teisės aktams.
- Užtikrinti politikos nuostatų taikymą praktikoje, įtraukiant visų padalinių atsakingus darbuotojus.
- Prižiūrėti ir nuolat tobulinti kokybės ir maisto saugos vadybos sistemą,
- Užtikrinti įmonės veiklos tvarumą, ir tęstinumą, skatinant tausojantį požiūrį į aplinką. Tvariai naudoti gamtinius, energetinius išteklius, atsakingai tvarkyti atliekas.
- Užtikrinti, kad informacija susijusi su maisto sauga, produktų kokybe, autentiškumu, veiksmingumu būtų laiku pranešama atitinkamam personalui.
- Užtikrinti gaunamų žaliavų ir pakuotės kokybę, klastojimo ir falsifikavimo prevenciją, nuolat vertinant žaliavos ir pakuotės atitikimą reikalavimams, jų autentiškumą ir teisėtumą.
- Nuolat kelti darbuotojų kvalifikaciją, skatinti jų įsitraukimą į veiklos gerinimą, naujinant žinias kokybės vadybos ir maisto saugos klausimais.
- Glaudžiai bendradarbiauti su tiekėjais / paslaugų teikėjais ir partneriais.
- Užtikrinti, kad Aukščiausioji vadovybė palaikytų įmonės politiką.